Utrecht,
08
mei
2017
|
17:00
Europe/Brussels

Mondriaan op station Den Haag

Nederland viert 100 jaar kunstbeweging De Stijl met uiteraard een prominente plek voor werken van Mondriaan. Station Den Haag viert mee en sluit daarmee aan op de Mondriaansfeer van de stad Den Haag.

Het idee om het station in Mondriaan stijl te brengen komt van stationsmanager Jack Mols. "We hechten belang aan een sfeervol station dat aansluit bij de stad. Met de Mondriaan elementen hopen we reizigers extra kleur te brengen in het station. Mondriaan is belangrijk geweest voor de kunst en voor Nederland. Dat verdient extra aandacht met een 100 jarig jubileum."

De Mondriaan versiering blijft komend jaar nog hangen. In juni gaat tevens de tentoonstelling 100 jaar Mondriaan en De Stijl van start in het gemeente museum van Den Haag.

De tinten van Mondriaan zijn in station Den Haag aangebracht op de Kiosk, op de 'buiken' in het station, de beglazing aan de buitenkant van het station en bij de piano. Op het Koningin Julianaplein wordt momenteel gebouwd. NS heeft ervoor gekozen om ook de beschutting mee te nemen met de Mondriaan versiering.