Breda,
06
november
2020
|
09:00
Europe/Brussels

Monumentaal station Gilze-Rijen weer open voor reizigers na renovatie

Het monumentale stationsgebouw van Gilze-Rijen opent vrijdag 5 november weer voor reizigers na een maandenlange renovatie. Reizigers kunnen dan weer warm wachten op hun trein in de wachtruimte en gebruik maken van de snoep- en koffieautomaat en het toilet op het station. 

Groot onderhoud
Eind mei startte aannemer Oome met de werkzaamheden aan het monumentale stationsgebouw, dat stamt uit 1916. Het is grotendeels in oude luister hersteld; fonkelnieuwe dakpannen, de kozijnen en deuren in de kleuren zoals de architect ze heeft bedacht, nieuwe ledverlichting en een grondige opknapbeurt voor een deel van de binnenruimte. Het gebouw stond de afgelopen maanden grotendeels in de steigers en het resultaat mag er zijn. 

Trots
Stationsmanager Armando Marquard is trots op het resultaat: "Het is nog mooier geworden dan ik dacht. Het stationsgebouw valt nu echt op in de omgeving. Ik ben blij dat reizigers weer gebruik kunnen maken van het stationsgebouw en ik hoop dat ook zij genieten van het resultaat. We hebben inmiddels ook een huurder gevonden voor de prachtige ruimte in het station en ook dat is goed nieuws voor onze reizigers."

Koffie en een broodje
De Stichting Citium neemt binnenkort intrek in het station en opent hier een 'koffietentje' waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Reizigers en omwonenden kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld koffie en een broodje. Op welke termijn de zaak opent is nog niet bekend.