Utrecht,
11
oktober
2017
|
12:14
Europe/Brussels

Mooie groene oogst voor NS op Dag van de Duurzaamheid

Samenvatting

De Dag van de Duurzaamheid leverde voor NS weer veel mooie momenten op. We oogstten succes met de popupstore, stegen in waardering in Trouw's #Duurzame100 én kregen een heuse Award. In Rotterdam werden mobieltjes al fietsend opgeladen en gingen veel reizigers een Scale Down Challenge aan. Een kort overzicht.

Popupstore langer open
De popupstore in de stationshal van Utrecht Centraal is een enorm succes: er zijn al honderden dienstblaadjes en spoorblokken maar ook tientallen tassen van treinbekleding verkocht. De winkel zou oorspronkelijk sluiten na de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober - wegens dit succes blijft de winkel open tot en met zondag 15 oktober.

Duurzame 100
Gisteravond maakte Trouw de top-25 bekend van haar jaarlijkse hitlijst van duurzame Nederlanders. Carola Wijdoogen is MVO-manager van NS en zij staat al een paar jaar op de lijst. Dit jaar schoot ze omhoog van plek 44 naar plek 11. De jury roemde het "gedenkwaardige jaar" waarin het haar lukte om alle elektrische treinen van NS op 100% windstroom te laten rijden. Ook krijgt NS waardering omdat het doorgaat met andere duurzame projecten: de jury roemt de proeven met het scheiden van afval in de treinen en op de stations en de aparte inzameling van koffiebekers en zelfs sinaasappelschillen en koffiedrab voor recycling.

Award Heel Utrecht U
Dinsdagavond 10 oktober nam Carola Wijdoogen ook een HeelUtrechtU Award in ontvangst, ook weer als waardering voor de inspanningen van NS voor een duurzamer wereld. Zij maakten een filmpje (je vindt het hieronder) waaraan we niets hebben toe te voegen!