Utrecht,
16
januari
2024
|
13:27
Europe/Brussels

Morgen sneeuw, minder Intercity's tussen Utrecht en Sittard

Samenvatting

Woensdag 17 januari wordt weer sneeuw verwacht, met het zwaartepunt in Limburg en Zuidoost Brabant. Om reizigers een betrouwbare en veilige reis te bieden, rijden de gehele dag 2 in plaats van 4 Intercity’s per uur tussen Utrecht en Sittard. Zo ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Ook verkleinen we zo de kans dat storingen in Limburg elders tot hinder leiden. Door deze maatregel heeft een deel van de reizigers tussen de Randstad en Limburg te maken met een extra overstap. De extra reistijd bedraagt dan 15 minuten.

NS zet extra medewerkers in op stations. ProRail houdt morgen storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand. Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen kunnen treinen uitvallen, drukker zijn dan u gewend bent of kan vertraging ontstaan. NS en ProRail werken er hard aan om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Winters weer kan tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden wij reizigers aan vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen of om meldingen aan te zetten in de NS-app.