Utrecht,
25
januari
2017
|
12:10
Europe/Brussels

Naar IFFR met de bioscooptrein

Van 24 januari tot en met 4 februari vindt de 47ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. Door een uitgebreide samenwerking met IFFR kunnen treinreizigers onderweg naar het festival gratis korte IFFR-films bekijken op hun telefoon of tablet. Reizigers verruilen het gebruikelijke koeien- en schapenlandschap voor een wereld van onafhankelijke cinema.

De streamingdienst is een aanvulling op de samenwerking die NS vorig jaar aanging met IFFR. Toen werd een coupé omgebouwd tot treinbioscoop, waarmee de festivalbelevenis al in de trein op weg naar IFFR startte. Onderzoek naar de klanttevredenheid, uitgevoerd door onderzoeksbureau Meet4research, liet zien dat 95 procent van de reizigers het initiatief van IFFR en NS hoog waardeerde. De treinbioscoop werd eerder dit jaar ook al genomineerd voor de Blije Reizigers Prijs van Railforum. 

Dit jaar intensiveren IFFR en NS hun samenwerking. De treinbioscoop keert terug, maar nu is ook in de rest van de trein een speciale selectie korte IFFR-films via laptop, tablet of smartphone te bekijken. Zo maken IFFR en NS met een speciaal geselecteerd kortefilmaanbod de treinreis nog aangenamer. Tussen het treinaanbod van het komende festival zit bijvoorbeeld de korte film Chlorophyl (2011) van de Amerikaanse filmmaker Barry Jenkins (Moonlight). De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw die worstelt met haar identiteit en mislukte relatie, weerspiegeld in de stad Miami. 

Reacties 1 - 7 (7)
Bedankt voor uw bericht.
am bal
09
November
2017
Kan dit niet elke dag??
Numa
09
November
2017
Dit !!
W.ten Broeke
08
November
2017
Goed idee ook zonder prijs
Saskia Gravelijn
08
November
2017
Winnen die prijs!
k.v.d-i
05
November
2017
fijn voor ouderen
Phil
04
November
2017
Super initiatief, verrassend en gewoon doen!
Leonard
03
November
2017
Super gaaf initiatief om treinreizen nòg leuker te maken. Ga zo door met verrassen!