Utrecht,
12
december
2021
|
11:39
Europe/Brussels

Nachttrein Amsterdam-Zurich van start

Samenvatting

Vanochtend om 09.59 uur arriveerde de eerste nachttrein uit Zürich op Amsterdam Centraal. Vanavond vertrekt dezelfde trein om 20.28 uur voor het eerst vanuit Amsterdam via Basel naar Zürich. Hiermee is de nachttreinverbinding tussen Nederland en Zwitserland vanaf vandaag officieel gestart.

Heike Luiten, directeur NS International
De nachttrein is terug van weggeweest. Dat kunnen we met deze tweede verbinding wel zeggen. De nachttrein is dé manier van klimaatvriendelijk internationaal treinreizen. Zo staat 1 nachttrein naar Zürich gelijk aan vier vliegtuigen. We hopen dat met de toevoeging van deze bestemming nog meer reizigers deze duurzame manier van reizen zullen kiezen; zowel degene die de nachttreinen nog uit het verleden kent, als de nieuwe generatie.
Heike Luiten, directeur NS International

Wakker worden in Zürich

De Nightjet - zoals de nachttrein heet - rijdt dagelijks in 11,5 uur via Duitsland naar Zwitserland. Reizigers vanuit Nederland kunnen opstappen vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een Nightjet op dezelfde stations in Nederland. De trein bestaat uit veertien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchette-rijtuigen en acht zitrijtuigen. Elke slaapcoupe beschikt over een eigen wasgelegenheid (wastafel met koud en warm water). Zoals gebruikelijk bij de Nightjet is ontbijt inbegrepen bij de lig- en slaapplaatsen. Ook is er plek voor een aantal fietsen en is het mogelijk om met rolstoel te reizen. In totaal biedt de trein plek aan 876 treinreizigers.

Zürich en Basel zijn populaire bestemmingen voor zowel vrijetijd als zakelijke reizen. Ook reis je vanaf daar gemakkelijk door naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. En ben je voor de lunch nog in Milaan. Daarnaast kunnen reizigers met deze nachttrein meereizen tot aan bijvoorbeeld het Rhein-Ruhrgebied.

Internationaal treinreizen en corona
Voor het reizen van, naar en via Duitsland en Zwitserland stelt de overheid verschillende voorwaarden. We adviseren reizigers kort voor vertrek de website van de Nederlandse overheid: nederlandwereldwijd.nl te checken voor het laatste reisadvies.

Heike Luiten, directeur NS International over de start: “De nieuwe verbinding gaat van start in een tijd waarin internationaal reizen door de veranderende coronamaatregelen niet altijd makkelijk is. We kiezen ervoor om de treinverbinding Amsterdam - Zürich wel te starten vanaf vandaag. Voor de reizigers tussen Nederland en Duitsland en voor reizigers die binnen de geldende maatregelen naar Zwitserland reizen. We hopen snel al onze reizigers te kunnen verwelkomen in de nachttrein naar Zürich.”

Tickets voor de nachttrein naar Zürich zijn verkrijgbaar via nsinternational.nl en beschikbaar vanaf 38 euro voor een zitplaats, vanaf 50 euro voor een ligplaats en de slaapplaatsen zijn te boeken vanaf 90 euro.