Utrecht,
22
november
2016
|
21:40
Europe/Brussels

Nasleep herfsthinder: treinwielen gerepareerd

Update 24 november 2016 - 17:22 uur

NS rijdt op vrijdag 25 november weer volgens dienstregeling.

 

 

 

 

Sinds afgelopen woensdag rijdt NS minder intercity’s tussen Den Haag-Utrecht en tussen Schiphol-Nijmegen. Dit komt omdat een aantal treinen door het herfstweer schade aan de wielen heeft opgelopen. Op de onderhoudsplaatsen werkten monteurs met man en macht 24-uur per dag door om de schade aan de wielen te repareren en zo de hinder voor reizigers te beperken. Inmiddels zijn voldoende treinwielen gerepareerd om vrijdag weer volgens de dienstregeling te rijden.

Vandaag rijden er tot en met einde dienstregeling op de bovengenoemde trajecten de intercity’s een halfuursdienst in plaats van een kwartiersdienst. Reizigers zijn mogelijk een kwartier langer onderweg en hebben soms een extra overstap. De NS Reisplanner is hier op aangepast.

Welke schade hebben de wielen?
Gladde sporen zorgen ervoor dat de wielen van de trein minder grip op de rails krijgen. Vooral door het slippen bij het remmen beschadigen de wielen. Deze moeten dan snel naar de werkplaats voor reparatie. Het gevolg is dat deze treinen tijdelijk niet kunnen rijden, wat zorgt voor een langere reistijd voor reizigers. NS heeft op diverse plaatsen in het land werkplaatsen waar wielen weer rond kunnen worden geslepen. NS heeft extra medewerkers ingezet om de treinen snel terug op het spoor te krijgen.