Utrecht,
20
augustus
2021
|
11:11
Europe/Brussels

Negen dagen bus in plaats van trein tussen Apeldoorn-Deventer en Apeldoorn-Zutphen

Samenvatting

ProRail vernieuwt met groot onderhoudswerk het spoor in Apeldoorn. Tegelijk past ProRail wissels aan zodat er minder wissels nodig zijn. Hierdoor kunnen treinen straks beter doorrijden en verkleint de kans op storingen. Reizigers van NS en Arriva kunnen tijdens de werkzaamheden van zaterdag 21 augustus tot en met vrijdag 29 augustus gebruik maken van bussen in plaats van treinen. Check altijd voor vertrek de reisplanner.

Klaar voor de toekomst

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. Het spoor bij Apeldoorn is aan de beurt en aan vernieuwing toe. ProRail vervangt naast de wissels ook rails, spoorgrind, bovenleiding, kabels en leidingen. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de site van ProRail.

Apeldoorn-Deventer en Apeldoorn- Zutphen

Op het traject tussen Apeldoorn en Deventer zet NS stop- en snelbussen in. In het weekend van 21 een 22 augustus rijden bovendien de treinen tussen Amersfoort Centraal en Apeldoorn niet. Tussen Apeldoorn en Apeldoorn Osseveld kunnen reizigers dan gebruik maken van een taxibusje. Arriva rijdt op het traject Apeldoorn-Zutphen en zet tijdens de werkzaamheden bussen in. Tussen Klarenbeek en Apeldoorn de Mate + Klarenbeek en Voorst - Empe worden er pendelbussen op afroep ingezet. Reizigers tussen Klarenbeek en Apeldoorn de Mate kunnen bellen naar 06-12993483. Reizigers tussen Klarenbeek en Voorst-Empe kunnen bellen naar 06-20798938.

We adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met een langere reistijd van 15-30 minuten.