Utrecht,
15
februari
2022
|
12:13
Europe/Brussels

Negen dagen bus in plaats van trein van en naar Zutphen

Samenvatting

Tussen zaterdagochtend 19 februari en zondagavond 27 februari werkt ProRail aan het spoor in Zutphen. In deze periode vinden dag en nacht spoorwerkzaamheden plaats. Hierdoor rijden er negen dagen lang beperkt of geen treinen van, naar en via Zutphen. Reizigers van NS, Arriva en Blauwnet maken dan gebruik van bussen. Hierdoor kan de reistijd langer zijn dan gewend. Advies is om voor vertrek de reisplanners van de vervoerders te raadplegen.

 

Klaar voor de toekomst
Op en rond station Zutphen vernieuwt ProRail onder andere de spoorstaven en dwarsliggers. Ook komt er een nieuwe bovenleiding. Bovenleidingen worden van tijd tot tijd vervangen om breuken door slijtage te voorkomen. In Nederland rijden steeds meer treinen. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor dit toenemende treinverkeer.

Aangepaste dienstregeling en inzet bussen
NS:
De intercity’s tussen Deventer en Zutphen rijden negen dagen niet. De sprinter tussen Zutphen en Dieren rijdt enkel niet op zaterdagochtend tot 09.00 uur en de hele zondag 27 februari. Op andere dagen rijdt de Sprinter zoals reizigers gewend zijn.

·         NS zet snelbussen in tussen Deventer – Zutphen;

·         NS zet snelbussen in tussen Deventer – Zutphen – Dieren;

·         NS zet stopbussen in tussen Zutphen – Brummen – Dieren.


Arriva:

·         Arriva zet bussen in tussen Zutphen – Vorden;

·         Arriva zet stopbussen in tussen Zutphen – Voorst-Empe – Klarenbeek – Apeldoorn (De Maten) – Apeldoorn. De trein tussen Zutphen en Apeldoorn rijdt enkel niet op zaterdagochtend tot 09.00 uur en de hele zondag 27 februari. Op andere dagen rijdt de trein zoals reizigers gewend zijn.

Blauwnet:

·         Blauwnet zet bussen in tussen Zutphen – Lochem.

Ga voorbereid op reis
NS, Arriva en Blauwnet raden reizigers aan voor vertrek hun reisplanner of NS-app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.