Utrecht,
22
juli
2019
|
14:03
Europe/Brussels

Next Urban Mobility en NS starten pilot met zakelijke e-bike

Samenvatting

Next Urban Mobility en NS starten op station Amsterdam Zuid een pilot met zakelijke e-bikes. Aan de pilot nemen onder meer de bedrijven Vastgoedadviseur Colliers en NewCraft deel. Hun medewerkers kunnen de e-bikes reserveren en gebruiken. NS en Next Urban Mobility onderzoeken met de pilot of het zakelijk gebruik van de fiets van en naar het station verder gestimuleerd kan worden. Op basis van de resultaten bekijken zij of en hoe ze verder gaan met de e-bike.

De fiets is een succesvolle, duurzame en gezonde schakel in de reis van deur tot deur. NS en Next Urban Mobility zien de vraag naar de e-bike enorm toenemen: het fietst makkelijker en met de e-bike kunnen grotere afstanden worden afgelegd. NS en Next Urban Mobility onderzoeken met de pilot of het zakelijk gebruik van de fiets van en naar het station verder gestimuleerd kan worden. Bijvoorbeeld doordat werknemers de e-bike voor het laatste deel van hun zakelijke reis gebruiken of om naar zakelijke afspraken te fietsen.Beelden: Next Urban Mobility B.V.

35 e-bikes fietsenstalling Strawinskylaan station Amsterdam Zuid
Er komen 35 e-bikes te staan in de Strawinskylaan fietsenstalling op station Amsterdam Zuid. De e-bikes zijn voor werknemers van de deelnemende bedrijven te reserveren en gebruiken via de mobiele app HUUB van Next Urban Mobility. De fietsen zijn herkenbaar aan de gezamenlijke HUUB en NS sticker. Het gebruik van de e-bike kost 2 euro per uur met een maximum van 8 euro per vierentwintig uur. Er is nog ruimte voor meer bedrijven om deel te nemen aan de pilot.

Betere fietsservices op Amsterdamse stations
NS werkt nauw samen met gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam (VRA) aan meer en betere fiets services op de Amsterdamse stations. Ook in de Living Lab studies naar inzet van deelfietsen wordt samengewerkt. De resultaten van deze pilot zullen in dat verband ook met elkaar gedeeld worden gericht op de gezamenlijke doelen. NS maakt daarnaast blijvend werk van het zo goed mogelijk faciliteren van de fiets op en rondom alle stations. Daarom bedenkt, test en experimenteert NS in het Fiets InnovatieLab – samen met reizigers – ideeën over de fiets.

Over Next Urban Mobility
Next Urban Mobility ontwikkelt, implementeert en beheert mobiliteitshubs voor de zakelijke- en de particuliere markt. Next Urban Mobility wil steden leefbaarder maken. Dat doet ze door bestaande vormen van (elektrische) mobiliteit te combineren en daar technologie en slimme oplossingen aan toe te voegen. Daarbij staan de gebruikers en hun specifieke vervoersbehoefte centraal. Next Urban Mobility is een initiatief van Pon Holdings B.V. Pon is met meer dan 14.000 medewerkers een van Nederlands grootste familiebedrijven en is actief in 34 landen. Het levert hoogwaardige mobiliteitsproducten en -oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten.

Zie ook www.next-mobility.nl en www.pon.com.