Utrecht,
13
september
2021
|
07:00
Europe/Brussels

Nieuw in NS-app: plan een reis vanaf hier

Op een onbekende plek en snel een reis plannen? Daar heeft NS iets op gevonden. In de NS-app zit nu de functie In de buurt. Hiermee is in één oogopslag te zien welke opties voor openbaar vervoer er in de directe omgeving zijn. Zo is het nog simpeler reizen, met het vervoermiddel naar wens. Met het toevoegen van In de buurt zet NS een nieuwe stap in de ontwikkeling van een brede mobiliteitsapp.

Bij het openen van de app is In de buurt te vinden in de navigatiebalk onderin het scherm. Klik erop en een kaart toont de dichtstbijzijnde bushalte, tram-, metro, of treinstation. Daarnaast toont In de buurt waar OV-fietsen staan en geeft meer informatie over de voorzieningen op het station.

Van deur tot deur
NS kijkt verder dan de trein om reizigers een snelle en makkelijke reis aan te bieden, want een reis begint of eindigt niet op een treinstation. Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS: “Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app jou de hele dag helpt bij een snelle en simpele reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist.” Met In de buurt laat NS alvast zien welke mogelijkheden een reiziger om zich heen heeft. Steffens: “Je ziet de vervoeropties die op dat moment voor jou het meest dichtbij en relevant zijn.” NS wil in de toekomst nog meer vervoermiddelen toevoegen, denk bijvoorbeeld aan deelscooters of -auto’s. “Onze app is steeds meer een reisgenoot die je vertelt welke opties je hebt en vervolgens helpt met plannen”, vertelt Steffens. 

In_De_Buurt_1

Van plannen naar boeken en betalen
In de buurt maakt het voor reizigers makkelijk om vanaf hun huidige locatie een reis te plannen met het openbaar vervoer of deelfiets. Steffens: “Een volgende stap is dat je ook in onze app een reis met het openbaar vervoer, deelfietsen, -scooters en -auto’s kan boeken en betalen.” Om dit mogelijk te maken werkt NS samen met de stadsvervoerders RET, GVB en HTM aan een platform.

Nieuwe update met In de buurt
In de buurt verschijnt in de nieuwste update van de NS-app en is beschikbaar voor zowel Android als iOS. In de buurt nog niet te zien in de app? Lees hier hoe de meest recente versie van de app te krijgen is.