11
februari
2014
|
00:00
Europe/Brussels

Nieuw lid Raad van Commissarissen NS

Per 4 maart 2014 treedt Gerard van de Aast toe tot de Raad van Commissarissen(RvC) van NS. Zijn benoeming loopt tot 2018. Daarmee volgt hij Frans Cremers opdie na het maximum van drie volle termijnen de RvC verlaat.

Gerard van de Aast heeft een technische achtergrond in onder meer weg- enwaterbouw. Sinds 2013 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal ImtechN.V., een Europese technische dienstverlener. Daarvoor was hij onder meervoorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels, CEO van Reed Business enlid van de Raad van Bestuur van Reed Elsevier.

Voorzitter van de RvC Carel van den Driest: “Gerard van de Aast heeft inverschillende functies veel strategische en operationele kennis vergaard. Zijnervaring binnen en buiten de landsgrenzen, evenals zijn grote technische kennismaken hem van grote toegevoegde waarde als commissaris bij NS.”

De heer Cremers was sinds 2002 lid van de RvC en vicevoorzitter sindsvoorjaar 2011. “Wij danken Frans Cremers voor zijn grote bijdrage alscommissaris. Als voorzitter van de auditcommissie en met zijn kennis vanfinanciën heeft hij NS en de NS-directie bijna twaalf jaar terzijde gestaan metveel kennis van zaken”, aldus Van den Driest.

Gerard van de Aast
Gerard van de Aast