Utrecht,
12
juni
2020
|
10:29
Europe/Brussels

Nieuw tijdelijk P+R terrein station Zwolle

Samenvatting

Station Zwolle krijgt binnenkort een nieuw, tijdelijk P+R terrein. NS is inmiddels gestart met de voorbereidingen hiervoor. Met inachtneming van maatregelen in verband met corona wordt nu hard gewerkt om dit terrein eind deze zomer te kunnen openen.

Treinreizigers van NS en Blauwnet parkeren straks bij station Zwolle met korting wanneer zij dezelfde dag een treinreis maken en daarbij in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een e-ticket. Het terrein, ter hoogte van de Hanzelaan, biedt ruimte aan 200 parkeerplaatsen. Het parkeerterrein is toegankelijk via een slagboom. Bij binnenkomst wordt het kenteken gescand . Dat maakt het in- en uitrijden makkelijker en sneller. De oplevering van de tijdelijke parkeervoorziening is naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar.

Het P+R terrein krijgt een voorziening waarbij regenwater wordt opgevangen en geïnfiltreerd in de ondergrond en beplanting aan de randen. Twee laadpalen bieden de mogelijkheid voor het opladen van vier elektrische auto’s.

De gemeente Zwolle en NS werken samen met de stad aan de toekomst van de Spoorzone. Daarbij wordt ook gekeken naar de invulling van een P+R terrein in de Spoorzone voor de langere termijn. Kijk voor meer informatie over alle plannen en initiatieven op: www.zwolle.nl/spoorzone

NS wil de reis van deur tot deur voor reizigers graag verbeteren. Met een goede P+R voorziening wordt het openbaar vervoer meer toegankelijk voor reizigers die met de auto naar het station komen.