Utrecht,
08
september
2015
|
17:06
Europe/Brussels

Nieuwe NS perspagina - met blog

In een rustige maand komt NS 4.000 keer voor in het nieuws. In perioden met veel media-aandacht komt de teller al gauw uit op het dubbele aantal vermeldingen. In tegenstelling tot veel andere organisaties hoeft NS hiervoor niet veel moeite te doen. NS stuurt nauwelijks persberichten uit en voor spoornieuws is altijd wel een afnemer te vinden. NS wordt vaak evenveel besproken als het weer.

Vorige week is de nieuwe NS perspagina gekomen. Natuurlijk hebben we veel te vertellen en te laten zien over ons bedrijf. Een goede plek voor NS-nieuws is daarbij een must. De oude nieuwspagina ging al jaren mee en was daardoor veel gericht op tekst-met-een-plaatje: er was bijvoorbeeld geen goede sociale media-integratie.

Nieuws is met de opkomst van mobiel internet en de smartphone veel sneller en visueler geworden. Bij de oude perspagina was tussenkomst nodig van een redacteur. Nu kunnen alle woordvoerders zélf publiceren en hun berichten bewerken. Handig bij een incident of voor een reactie op het nieuws van de dag.

Ook is het onderscheid tussen nieuwsberichten en persberichten komen te vervallen. Nieuw is de blog: een plek waar woordvoerders maar ook onze NS-collega’s regelmatig updates plaatsen over recente ontwikkelingen op en rond het spoor. Niet als ‘hard’ nieuws, wel als leuk nieuwtje.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ellen
13
December
2015
Nieuws kan en moet inderdaad sneller tegenwoordig. Social Media, apps en natuurlijk internet in het algemeen maken dit mogelijk. De NS moet hier dan ook gewoon in meegaan en doet dit momenteel al via Twitter. Uiteraard pakken genoeg media (Treinreiziger.nl, Rover.nl, http://goedkoop-treinkaartje.nl)