08
april
2011
|
00:00
Europe/Brussels

Nieuwe abonnementen; voordeliger reizen in dal

Extra groei treinreizen door aantrekkelijke nieuwe abonnementen:

  • Meer voordeel in daluren, zoals vrij reizen tegen een vast bedrag
  • Dalvoordeel extra voordelig voor gezinnen en ouderen; (klein-)kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee
  • Flexibel woon/werk abonnement bijvoorbeeld voor parttimers

Utrecht, 8 april 2011 – NS wil het voor klanten nog aantrekkelijker maken om vaker met de trein te reizen. Reizen in de daluren wordt zeer aantrekkelijk. Zo introduceert NS vrij reizen in de daluren met Dal Vrij en Weekend Vrij. Ouderen en gezinnen genieten extra voordeel en voor meereizende (klein)kinderen is het zelfs gratis. Met Altijd Voordeel komt er een flexibel en voordelig woon-/werkabonnement bij dat past bij het reisgedrag van bijvoorbeeld parttimers.

NS zal de nieuwe abonnementen naar verwachting vanaf 1 augustus gaan aanbieden. Klanten en consumentenorganisaties zijn intensief betrokken bij de totstandkoming van deze abonnementen. Op dit moment ligt er een adviesaanvraag bij de consumentenorganisaties.

Nieuwe abonnementen NS introduceert nieuwe abonnementen (zie ook de bijlage) op de OV-chipkaart. De nieuwe abonnementen zullen extra voordeel gaan bieden in de daluren. Daluren zijn alle uren van de week behalve op werkdagen tijdens ochtend- en avondspits (06.30-9.00 uur en 16.00-18.30 uur). In de spitsuren gelden de normale tarieven. Altijd Voordeel biedt zowel in de avond- als ochtendspits korting.

  • Dal Vrij biedt vrij reizen in alle daluren voor een vast bedrag
  • Weekend Vrij biedt vrij reizen in het weekend en 40% korting in de overige daluren.
  • Dal Voordeel biedt 40% korting in alle daluren. Plus voor iedereen boven de 60 jaar 7 dagen vrij reizen
  • Ouderen en gezinnen genieten extra voordeel: * Ouderen of partners kunnen Dal Vrij en Weekend Vrij extra voordelig aanschaffen. Zo kunnen zij gratis reizen in alle daluren voor slechts euro40 per maand * (Klein-) kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee
  • Altijd Voordeel is een flexibel woon-/werkabonnement en is aantrekkelijk voor bijvoorbeeld parttimers. Dit abonnement geeft 20% korting in spitsuren en 40% in daluren.

Hiermee neemt NS een vervolgstap bij de invoering van de OV-chipkaart. In een volgende fase wordt gekeken naar een passende oplossing voor klanten die op een trajectkaart reizen.

Op 1 augustus 2011 stopt de verkoop van het huidige Voordeelurenabonnement. Voor bestaande houders van een Voordeelurenabonnement verandert er niets. Zij kunnen hun abonnement behouden tegen de bestaande voorwaarden, zoals de mogelijkheid om ook met korting in de avondspits te reizen. Uiteraard kunnen zij ook kiezen voor één van de nieuwe abonnementen met voordelen zoals het gratis meereizen van kinderen.