27
januari
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Nieuwe directievoorzitters NS Hispeed en Nedtrain

Ir. Michiel van Roozendaal (47) is per 1 mei 2010 benoemd als directievoorzitter NedTrain, een 100% dochter van NS. NedTrain houdt zich bezig met onderhoud, reiniging en revisie van rollend materieel. Van Roozendaal volgt Ir. Arie van As op, die na 8 jaar NedTrain heeft besloten zijn loopbaan buiten NS voort te zetten.

Michiel van Roozendaal - nu directievoorzitter van NS Hispeed - startte zijn carrière binnen NS bij NedTrain. In 1998 was hij eerst projectleider en later werd hij directeur van het revisiebedrijf in Tilburg. In 2003 stapte Van Roozendaal over naar NS Internationaal, de voorloper van NS Hispeed.

Drs. Jan-Willem Siebers (38) zal Van Roozendaal opvolgen als directievoorzitter van NS Hispeed, het hogesnelheidsbedrijf van NS. Sinds 2004 is hij commercieel directeur van dit bedrijfsonderdeel. Siebers stond mede aan de basis van NS Hispeed. Eerder vervulde hij leidinggevende functies bij Martinair en KLM.

Bert Meerstadt, president-directeur NS, is blij met de benoemingen: “Voor de continuïteit van NS en onze dienstverlening aan onze klanten is het van belang dat wij kennis en deskundigheid binnen de organisatie tot wasdom laten komen. Michiel van Roozendaal en Jan-Willem Siebers beschikken beiden over ruime ervaring en expertise die hen goed van pas komt in hun nieuwe functie."