Utrecht,
23
mei
2017
|
13:26
Europe/Brussels

Nieuwe Eurostar trein start op verbinding Londen - Brussel

Voorbereidingen zichtbaar van route naar Amsterdam

Dinsdag 23 mei presenteerde Eurostar de nieuwe e320 trein in Brussel. Vanaf maandag 29 mei rijdt deze trein dagelijks tussen Brussel-Zuid en Londen St. Pancras. Deze treinen rijden straks ook op de directe verbinding tussen Amsterdam en Londen - via Rotterdam en Brussel en de Kanaaltunnel.

De verbinding tussen Londen en Amsterdam is een van de belangrijkste internationale luchtvaartroutes in Europa, met jaarlijks meer dan drie miljoen zakenreizigers en toeristen. Met een comfortabele en snelle reis tussen hartje Londen en hartje Amsterdam versterken NS en Eurostar de verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland en verandert straks de manier van reizen tussen deze belangrijke financiële en toeristische centra. 

Marjon Kaper, directeur NS International: “De voorbereidingen voor de directe verbinding tussen Amsterdam en Londen in een samenwerking van Eurostar en NS lopen goed. Met alle partners werken we hier hard aan. Voor NS en alle partners is vandaag dan ook een bijzondere dag, omdat met het rijden van de nieuwe trein van Londen naar Brussel de Amsterdam Route letterlijk dichterbij komt. We zien enorm veel belangstelling en potentieel voor deze snelle verbinding tussen deze topbestemmingen: Londen voor bezoekersvanuit Nederland en Amsterdam en Rotterdam als nieuwe hotspots voor de Britse reiziger”. 

De e320-treinen rijden al sinds november 2015 succesvol tussen Londen en Parijs en worden erg gewaardeerd door de reizigers vanwege de verbeterde functies en de nieuwe technologie. De e320 werd ontworpen door het Italiaanse designhuis Pininfarina, internationaal gerenommeerd voor zijn iconische auto-ontwerpen. 

Check hieronder de impressies van de Eurostar terminal die in voorbereiding is voor Amsterdam Centraal. De locatie is buiten de kap van het station langs perron 15B.