Tilburg,
21
juli
2020
|
10:39
Europe/Brussels

Nieuwe fietsenstalling station Tilburg noordzijde is open

Met het uitdelen aan 100 lèkstelen (zuurstokken) aan de eerste honderd reizigers, is de nieuwe fietsenstalling aan de noordzijde van station Tilburg geopend. Op dit moment staat de vakantiekermis in Tilburg, waar de lèkstelen goed bij van pas komen.

De stalling biedt plaats aan 3.900 fietsen, waarvan circa 400 OV-fietsen en heeft een bovenverdieping die via een rolpad bereikbaar is. De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum planten. Bijna de helft van de reizigers op dit station komt met de fiets naar het station. Daarom zijn we heel blij met deze ruime nieuwe fietsenstalling.

Onderstaande foto's en video zijn rechtenvrij te downloaden.

download

Ook een stalling aan de centrumzijde

Nu deze stalling open is, wordt ook gestart met de bouw van een nieuwe stalling aan de centrumzijde. Alle fietsen moeten daarom vanaf 14 juli geparkeerd worden in de nieuwe stalling noordzijde. De huidige bewaakte en onbewaakte fietsenstalling aan de centrumzijde gaat sluiten, zodat we op die plek nog een fietsenstalling kunnen bouwen. Deze biedt vanaf eind 2021 plek aan zo’n 3.400 fietsen.

Eerste 24 uur gratis 

De fiets stallen in de nieuwe stalling is de eerste 24 uur gratis. De stalling wordt permanent bewaakt. In de nieuwe stalling zit een Fiets & Serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn fiets-accessoires te koop.

download
Spoorzone TV over de nieuwe fietsenstalling Tilburg noordzijde