Utrecht,
10
juni
2017
|
09:13
Europe/Brussels

Nieuwe ideeën zijn welkom voor een betere spits

Samenvatting

​Na investering van 2.5 miljard in treinen vragen we aan reizigers en deskundigen om ideeën om reizen in de spits comfortabeler te maken.

Onze maatregelen tegen drukke treinen werken, maar het blijft druk in de spits. Wij hebben de wijsheid niet in pacht en staan open voor alle goede ideeën. Het hele hele OV gratis? De spits duurder en de dal goedkoper? Of wat dacht je van de invoering van klapbankjes: staan in de spits, zitten in de dal. Alles mag op tafel, op voorhand sluiten we niets uit.

Zo'n dertig vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, wetenschappers en andere belanghebbenden spraken eind mei over oplossingen om drukte in de spits tegen te gaan. Doel was om open met elkaar te spreken over de trends en ontwikkelingen van de komende jaren – zowel op de weg als in het openbaar vervoer - en over mogelijke oplossingen voor comfortabel reizen in de spits.

In vervolgbijeenkomsten worden oplossingsrichtingen verder besproken en uitgewerkt. Naast haalbaarheid is voor ons cruciaal dat maatregelen kunnen rekenen op draagvlak onder reizigers. Want we doen het voor hen en hun ideeën zijn bij ons van harte welkom.

Meedenken met NS kan onder andere op het NS Serviceforum.