Utrecht,
02
juli
2020
|
13:48
Europe/Brussels

Nieuwe liften en NS Reisassistentie op station Haarlem Spaarnwoude

Samenvatting

Met ingang van 3 juli kunnen ook reizigers met een beperking die assistentie nodig hebben van en naar station Haarlem Spaarnwoude reizen, bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan de IKEA die zich naast het station bevindt. De afgelopen maanden heeft ProRail nieuwe liften en hellingbanen geplaatst. NS heeft het station toegevoegd aan de lijst met stations waar NS Reisassistentie wordt aangeboden. Vanwege het Coronavirus zal een feestelijk moment later in het jaar plaatsvinden.

NS en ProRail vinden gelijkwaardige reismogelijkheden belangrijk, zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig. Daarom werken we hard aan een treinreis zonder obstakels. Dat gaat bij ProRail van gelijkvloerse perrons tot aan trapleuningen met braille-informatie. Maar ook, zoals hier, om liften en hellingbanen die drempelvrij toegang geven tot de perrons. Tegelijk heeft NS de assistentieverlening op dit station gestart, waardoor reizigers nu hulp kunnen krijgen bij het in-, over- en uitstappen.

Haarlem Spaarnwoude is het 144e station waar NS reisassistentie aanbiedt. Dit jaar volgen nog 24 stations waaronder in Noord-Holland: Overveen, Zaandam Kogerveld, Purmerend Overwhere, Bovenkarspel Flora en Santpoort Zuid. Voor 2025 zijn alle stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie. Met de nieuwe liften is dit het 389e station dat drempelvrij is. ProRail heeft nog 11 stations te gaan en dan kan iedereen zich op elk station welkom voelen!