Utrecht,
14
april
2016
|
15:06
Europe/Brussels

Nieuwe OV-fietsen verspreid over stations in Nederland

BMX’er Dez Maassen kreeg vandaag eerste fiets overhandigd

Vanaf vandaag er is er nieuwe OV-fiets. BMX’er Dez Maarssen kreeg vanmiddag het eerste exemplaar van de nieuwe OV-fiets uitgereikt. Dez staat aan de top van de Nederlandse BMX. Hij won diverse nationale competities en behoort tot de beste “flatland riders” van de wereld. Na de overhandiging toonde Dez zijn stuntkunsten op de vernieuwde fiets. De uitreiking vond plaats in de OV-fiets showcase popup-store bij de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, recht tegenover Amsterdam Centraal.

Ook reizigers, die voor het laatste stukje van de reis een OV-fiets huren, kunnen vanaf vandaag op verschillende stations de nieuwe OV-fiets tegenkomen. Verspreid over Nederland zijn in totaal 1000 fietsen geleverd. O.a. de stations Deventer, Tilburg, Utrecht Jaarbeurszijde en Amsterdam Centraal zijn voorzien van nieuwe fietsen. NS heeft nu in totaal op 278 locaties OV-fietsen staan.

Verschillende verbeteringen

De belangrijkste verbeteringen van de nieuwe fietsen zijn: een aluminium lichtgewicht frame met geïntegreerde koplamp, verbeterde zadelversteller en een ruime bagagedrager. Na deze levering volgen er de komende twee jaar nog ongeveer 2000 nieuwe OV-fietsen. De fietsen zijn nodig omdat de verhuur een vliegende vaart heeft genomen. Het aantal ritten is toegenomen van 600.000 in 2009 tot bijna 1,9 miljoen vorig jaar.

Fietstest: reizigers tevreden over nieuwe model

De fietsen zijn geleverd door Bikes2GO,die in oktober de aanbesteding heeft gewonnen. Onderdeel van de aanbesteding was de OV-fietstest. Hier konden reizigers en ook de Fietsersbond verschillende OV-fiets-modellen testen op een parcours op het Utrechtse Jaarbeursplein. Deelnemers van de test vonden deze nieuwe OV-fiets stabiel en gaven aan dat hij lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. Ook vonden veel testers dat de fiets een mooi design heeft.

Interessante actie voor reizigers

Alle nieuwe OV-fietsen zijn voorzien van een fietslabel waarop een interessante actie vermeld staat. De huurder van de nieuwe fiets kan iemand anders blij maken met een gratis OV-fiets abonnement. Daarnaast roept NS mensen op om een fotootje te delen als ze op pad zijn met de nieuwe OV-fiets of als ze een nieuwe OV-fiets gezien hebben. Onder de leukste foto’s verloten we 3x2 NS Dagkaarten.

OV-fiets: de makkelijke huurfiets

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van de reis. Vanaf het station, of een ander overstappunt, kan de reiziger zijn weg vervolgen per OV-fiets. Met OV-fiets reist men van deur-tot-deur. Klanten van OV-fiets kunnen snel en makkelijk, zonder borg of legitimatie, een OV-fiets huren. De kosten worden achteraf automatisch geïnd.