Utrecht,
25
november
2021
|
16:25
Europe/Brussels

Nieuwe stationspiano zorgt weer voor verbinding op station Nijmegen

Samenvatting

Station Nijmegen heeft een nieuwe stationspiano. Na de vernieling van de oude piano afgelopen zondag, was de verontwaardiging in Nijmegen groot. Juist in deze tijd zorgt muziek voor verbinding. Dat vond ook entertainer Bennie Solo, geboren en getogen Nijmegenaar. Hij bood spontaan een nieuwe piano aan. NS omarmt dit gebaar en plaatste de piano donderdag op zijn plek.

“De stationspiano heeft een prominente plek in het station Nijmegen. Bijna elke reiziger komt er langs en dagelijks wordt de piano gebruikt. We zien reizigers nu regelmatig stoppen om even stil te staan bij de vernielde piano”, zegt stationsmanager Geoffrey Brookman. “Hartverwarmend om te merken hoeveel de piano betekent voor de reizigers. Zo fijn om in deze tijd zoveel maatschappelijke betrokkenheid te zien. Het gebaar van Bennie Solo is fantastisch en geeft ook aan dat er in Nijmegen geen plek is voor vandalisme.”

Bennie Solo kwam snel in actie toen hij het bericht las. ”Ik dacht echt ‘ook dat nog’. Juist in deze tijd verbindt muziek. Zo jammer dat dat wegviel. Zelf reis ik ook weleens met de trein en luister als er gespeeld wordt. Dat onthaast en geeft afleiding. Als entertainer verbind ik met mijn optredens ook mensen en juist de spontaniteit van muziek op het station is zo mooi. Als echte Nijmegenaar ben ik blij dat ik een positieve noot kan geven aan onze stad.”

Donderdagmiddag kreeg de piano zijn vaste plek in het station. Bennie Solo zong daarbij een stukje van ‘de polonaise achteruit' terwijl zijn geluidsman Jochem Stevens achter de toetsen zat. Actionpainter Hein van Houten toverde de piano om in een waar kunstwerk. Station Nijmegen heeft weer piano om trots op te zijn!