Utrecht,
30
november
2020
|
16:21
Europe/Brussels

Nieuwe winkels station Amsterdam Amstel geopend

De verbouwing van de stationshal is medio 2021 klaar

Samenvatting

Vandaag opende Julia’s de deuren van de nieuwe winkel in de stationshal van Amsterdam Amstel. Vorige week ging de Starbucks open. Daarmee hebben alle winkels nieuwe puien gekregen en zijn ze door de huurders voorzien van een nieuw interieur.
De komende maanden worden de toegangspoortjes en de toiletten verplaatst en komen er nieuwe bankjes in de hal.
De verbouwing van de stationshal is medio 2021 klaar.

Na de zomer van 2019 is gestart met de renovatie en herinrichting van de stationshal van Amsterdam Amstel, met als doel de oorspronkelijke allure terug te brengen en de wat gedateerde voorzieningen aan te passen. De verlaagde plafonds in de winkels zijn verwijderd waardoor de hoogte met inval van het daglicht is hersteld. In de AH To Go is dit goed te zien. Ook is bijna de gehele hal opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke kleurstelling. Door de tickets- & servicewinkel te verplaatsen is de wandschildering van Peter Alma weer geheel zichtbaar.

Nieuwe Julia’s

De nieuwe winkel is niet alleen voorzien van een modern Italiaans interieur, maar ook van een uitgebreider assortiment en snellere service. Vorig jaar opende NS de eerste nieuwe Julia’s op station Rotterdam Centraal. Het streven is om alle Julia’s de komende drie jaar te vernieuwen. Reizigers bestellen en betalen direct bij de zuil of bij een collega aan de kassa. Ze hoeven dus niet meer opnieuw in de rij te staan. Daarnaast is een voorselectie gemaakt van favoriete pasta’s met saus, zodat ze nog sneller hun reis kunnen vervolgen met hun bestelling.

Stationsboekwissel en maquette

In de hal is een stationsboekwissel geplaatst. Hier kunnen reizigers en bezoekers boeken ruilen of achterlaten. Tot eind van dit jaar is ook een grote maquette te zien van de westkant van het station, die gaat over het Stedenbouwkundig Plan Amstelstation-Amsteloever.