Utrecht,
13
december
2019
|
14:13
Europe/Brussels

Nieuwste NS Sprinter als ijssculptuur op IJsbeelden Festival

Grootste IJsbeelden Festival van Europa in Zwolle

Alweer een jaar een vertrouwd beeld in Nederland: de nieuwste NS Sprinter van de Spaanse fabrikant CAF. Vanaf komend weekend is de jongste NS-telg ook te zien als ijssculptuur op het IJsbeelden Festival in Zwolle. In de IJsselhallen zijn daar van 14 december tot en met 1 maart prachtige ijs- en sneeuwbeelden te zien (sommige van wel 6 meter hoog!) van de beste ijskunstenaars ter wereld.

NS bestelde in totaal 206 nieuwe Sprinters bij CAF, goed voor zo’n 35.000 zitplaatsen. In december 2018 zijn de eerste treinen op het spoor gekomen. Inmiddels rijden er ruim 75 nieuwe Sprinters op verschillende trajecten in het land. Grote kans dat bezoekers aan het festival onderweg met de nieuwe Sprinter reizen: de trein rijdt ook op de trajecten Zwolle – Groningen, Zwolle – Utrecht en vanaf zondag 15 december op het traject Zwolle – Den Haag.

NS heeft voor deze bijzondere tentoonstelling een Spoordeelaanbieding gemaakt. Via https://www.ns.nl/spoordeelwinkel/uitjes/ijsbeeldenfestival.html kun je voordelig trein en toegang boeken en vanuit heel Nederland per trein naar dit spectaculaire festival reizen. Nog een voordeel: pak gelijk de hippe Zwolle Express, een klassieke Amerikaanse schoolbus, die gratis van en naar het IJsbeelden Festival naar de binnenstad rijdt en geniet gelijk van een echt stedentripje. Check op https://www.ijsbeelden.nl/activiteiten/bus wanneer de bus rijdt.