Utrecht,
11
februari
2021
|
14:40
Europe/Brussels

Nijntje trein wijst reiziger de weg op Utrecht Centraal

De bekende, blauwe stoomtrein uit het boekje Nijntjes treinreis is aangekomen op station Utrecht Centraal. De trein krijgt daar een permanente plaats in de stationshal. Om te bewonderen, maar ook om reizigers de juiste richting te wijzen in de stationshal.

De trein staat vanaf vandaag aan de kant van de Jaarbeurs, net buiten de toegangspoortjes van het station.

Nijntje hoort bij Utrecht. En los van dat nijntjes trein leuk is, is ie ook handig. De trein helpt reizigers zich te oriënteren in de hal. Zo combineren we 65 jaar nijntje met een overzichtelijk station.
Mirjam Schokker, manager van station Utrecht Centraal en bedenker van het plan

65 jaar nijntje
Aanvankelijk was het idee om de trein vorig jaar - Dick Bruna’s nijntje werd toen 65 jaar - al te plaatsen, maar dat is vanwege COVID helaas niet gelukt. Donderdag is de trein alsnog geplaatst. Een passende opening blijft voorlopig in het vat zitten.

De trein in aanbouw in het atelier

Gemaakt van hergebruikte materialen
Nijntje’s trein is gemaakt van hergebruikt hout en plastic en is vier meter lang en tweeënhalve meter hoog. De nijntje trein is met medewerking van Mercis tot stand gekomen en ontwerpbureau Unit-D heeft de trein de afgelopen weken gemaakt. Het Ondernemersfonds, waar de gemeente Utrecht, Creative Valley, ProRail en NS in deelnemen, heeft financieel bijgedragen.