Utrecht,
23
april
2020
|
13:00
Europe/Brussels

Vier dagen bus in plaats van trein tussen Hilversum en Utrecht

ProRail gaat van dinsdag 28 april tot in de vroege ochtend van zaterdag 2 mei aan de slag met groot onderhoud op het spoor tussen Hilversum en Utrecht. In deze periode rijden er geen treinen tussen de stations Hilversum en Utrecht Centraal. NS zet voor noodzakelijke reizigers bussen in.

Mensen die niet per se de (internationale) trein hoeven te nemen, wordt verzocht dat niet te doen. Het kabinet heeft afgelopen dinsdag nogmaals benadrukt dat het belangrijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat kan niet in te volle treinen. Het advies blijft daarom om alleen te reizen als het echt moet. Ga in dat geval altijd goed voorbereid op pad: voor vertrek, reisplannercheck!

Onderhoud ProRail in meivakantie
ProRail vervangt die dagen dwarsliggers, ballast en spoorstaven. De werkzaamheden zijn onderdeel van de reguliere onderhoudswerkzaamheden van ProRail. Om de reiziger zo min mogelijk tot last te zijn is gekozen voor onderhoud in de meivakantie.

Ondanks werkzaamheden toch naar bestemming
Ondanks deze en toekomstige werkzaamheden aan het spoor wil NS noodzakelijke reizigers met zo veel mogelijk ruimte laten reizen. Daarom zetten we meer bussen in dan gebruikelijk voor de verwachte reizigersaantallen en rijden er meer snelbussen. Daarbij houden we rekening met de locatie van zorginstellingen en ziekenhuizen.

Speciale basisdienstregeling
NS rijdt momenteel een speciale basisdienstregeling. Vanaf vrijwel ieder station in Nederland rijden - in alle richtingen - twee treinen per uur. Vanaf stations waar normaal één keer per uur werd gereden, blijft dit zo. Vanaf woensdag 29 april wordt een aantal intercity’s toegevoegd aan de speciale basisdienstregeling.