Utrecht,
03
september
2018
|
06:34
Europe/Brussels

Nooit meer saldo laden met NS Flex

Reizen in het OV was nog nooit zo makkelijk

Aan de OV-chipkaart zijn we inmiddels wel gewend en het gebruiksgemak wordt met een 8.2 door reizigers goed gewaardeerd. Maar saldo vinden veel reizigers maar gedoe: de onzekerheid of er wel voldoende saldo op de OV-chipkaart staat en ook het opladen. Dat lost NS vanaf vandaag op. Wie zich aanmeldt voor de dienst NS Flex hoeft nooit meer saldo te laden. En ook de verplichte borg van tien of twintig euro op de OV-chipkaart is niet meer nodig. De gereisde kilometers per trein, bus, tram, metro en OV-fiets worden voortaan maandelijks van de bankrekening afgeschreven. Overstappers naar NS Flex die nog saldo op hun kaart hebben staan, krijgen dat automatisch terug.

Flexibel aan te passen

Reizen zonder verplichte borg op de OV-chipkaart is vooral prettig voor reizigers op korte trajecten en reizigers die maar incidenteel van het OV gebruikmaken. Zij betalen alleen maar voor de gemaakte reis, zonder abonnementskosten. Wie vaker met de trein reist, kan gebruikmaken van abonnementen die maandelijks flexibel zijn aan te passen. Zo ontvang je al voor € 2,- per maand 40% korting in het weekend. Maar ook andere abonnementen zijn mogelijk. En wie extra comfortabel wil reizen, switcht makkelijk naar eersteklas. Dat kan zelfs nog nadat je hebt ingecheckt.

Moeiteloze reis

Tjalling Smit, directeur Commercie & Ontwikkeling in de Raad van Bestuur van NS: “Reizigers verwachten van NS een moeiteloze reis van deur tot deur. Maar hoe die reis eruit ziet, is voor elke reiziger weer anders. Daarom hebben we met NS Flex een alles-in-één-oplossing voor het OV ontwikkeld, waarmee elke vorm van vervoer eenvoudig kan worden gebruikt en betaald. En die flexibel is aan te passen aan je reisgedrag. Of je nou elke dag in de trein zit, of maar een enkele keer.”

Verbeteren en uitbreiden

NS Flex is ontwikkeld samen met Translink en de andere vervoerders en met de hulp van honderden testreizigers die afgelopen jaar al met NS Flex hebben gereisd. Op basis van hun feedback hebben we steeds verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd. Dat blijven we doen, ook na vandaag. Zo werken we onder meer aan het beschikbaar maken van het Traject Vrij-abonnement en een oplossing speciaal voor gezinnen. Ook kunnen er nog andere diensten op NS Flex worden aangesloten, zoals gebruik van een huurauto of een taxi.

NS Flex in het kort:

  • Flexibel in het hele OV. Met NS Flex reis je in het hele OV. Je stapt dus zo in de trein, bus, metro en tram. Ineens fietsweer? Dan pak je gemakkelijk een OV-fiets. Of je maakt gebruik van een bewaakte fietsenstalling.
  • Kostenteller NS FlexInzicht in je reiskosten. In je NS-account zie je precies wat je besteed hebt. Binnenkort stel je zelf handige alerts in. Dan krijg je een seintje als je het bedrag bereikt dat jij hebt ingesteld.
  • Zonder gedoe, reizen met klasse. Is het wat drukker in de trein? Met NS Flex switch je makkelijk naar 1e klas. Van klasse wisselen kan tot 15 minuten nadat je hebt ingecheckt.
  • Je zit nergens aan vast. NS Flex is verkrijgbaar met of zonder abonnement. Je bepaalt per maand of je met extra korting reist. Daarnaast kun je maandelijks opzeggen of je korting aanpassen. Zonder kosten.