Utrecht,
19
mei
2017
|
11:34
Europe/Brussels

Noordelijke hoofdconducteurs winnen Oscar van het spoor

Gisteren, 18 mei, zijn de Oscars van het spoor, de zogenaamde Jan van Stappenspoor prijzen uitgedeeld. In de categorie Klantbeleving kregen de Gastvrijheidsambassadeurs (een groep van Noordelijke Hoofdconducteurs) de trofee mee naar huis. De trofee werd in ontvangst genomen door hoofdconducteur Carola Nummerdor en teammanager Milou Pet. Zij kregen de sympathie van de hele zaal met hun oprechte woorden. ‘’We zijn allen hoofdconducteur maar soms ook even maatschappelijk werker. En dat vinden we leuk.’’

6 hoofdconducteurs van Zwolle, 6 hoofdconducteurs van Leeuwarden en 6 hoofdconducteurs van Groningen zijn begin van dit jaar met elkaar het avontuur aangegaan om de omslag te maken van controle naar gastheerschap. Want wat hoe doe ik dat, gastvrij zijn? Hoe kan ik daar zelf meer invloed in nemen? Wat is `op een warme manier` omroepen en wat waarderen klanten als ik door de trein langskom? Dat heeft heel veel inzichten en ook werkplezier opgeleverd. Inmiddels is de groep gastvrijheidsambassadeurs bijna verdubbeld doordat de gastvrijheidsambassadeurs zelf collega’s hebben aangedragen die zij bij uitstek een gastvrijheidsambassadeur vinden.

Management en medewerkers hebben samen een aantal workshops gevolgd, terugkomdagen bijgewoond en delen met elkaar een groepsapp. De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Zowel de aanspreekbaarheid als de vriendelijkheid is gestegen de afgelopen maanden. En de Hoofdconducteurs gaan door met monitoren! Zo willen ze graag een app in het leven roepen waar reizigers die in het Noorden reizen feedback kunnen geven op het werk van de hoofdconducteur.