Utrecht,
10
december
2015
|
11:03
Europe/Brussels

NS & de ANWB scouten startups in mobiliteit

  • NS start Innovatiefonds voor Start-ups met slimme oplossingen voor reizigers
  • Nederlandse partners in mobiliteit organiseren Smart Mobility Pitch Event

Nederland, 10 december 2015 - NS en de ANWB willen investeren in startende ondernemers met slimme oplossingen voor de mobiliteit in Nederland. Kansrijke startups met een concreet business idee kunnen deze pitchen voor Roger van Boxtel, CEO van NS en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Daarvoor organiseren ze op 18 februari het Smart Mobility Pitch Event in Delft. De uiteindelijke inzet: samenwerking in een partnership, financiering van de startup of een launching customer.

Om in startups te kunnen investeren startte NS het NS Innovatiefonds. Van Boxtel: “Wij geloven in de kracht van startende ondernemers om reizen aangenamer te maken. Deelnemers aan het Smart Mobility Pitch Event kunnen van het fonds gebruik maken als ze daarmee nieuwe slimme oplossingen voor onze reizigers van de grond krijgen.”

’”De ANWB wil dat haar leden op een goede en veilige manier onderweg kunnen zijn en vlot hun bestemming kunnen bereiken.’’, zegt Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. “De toekomst van de mobiliteit vraagt om slimme oplossingen. Startups met vernieuwende ideeën kunnen daar geweldig aan bijdragen’’

Pitchen voor de CEO

Om kansrijke startups te scouten die het verschil kunnen maken, organiseren NS en de ANWB samen met startup incubators YES!Delft en UtrechtInc het Smart Mobility Pitch Event op donderdag 18 februari. Beide incubators staan in 2015 in de wereldwijde UBI ranglijst van business incubators, respectievelijk op de negende en elfde positie. Zowel early stage startups met een nog te valideren idee, als market ready startups met een propositie en business model kunnen meedoen. De winnende pitch krijgt een netwerklunch met Roger van Boxtel of Frits van Bruggen. Aanmelden kan via www.yesdelft.nl/smpe.

Startups bepalend voor toekomst mobiliteit

De mobiliteitssector verandert in hoog tempo: deeleconomie, technologie en on-demand mobiliteit bepalen de toekomst van onderweg zijn. Auto’s rijden zelf en persoonlijke reisinformatie via apps maken het leven van de reiziger steeds gemakkelijker. De uitdagingen zijn talloos, de oplossingen vaak technologisch. Denk aan mogelijkheden met big data, internet of things, beacons, sensoring en virtual reality.

‘Startups zijn de sleutel tot die technologische oplossingen. We zijn trots om samen met de NS, de ANWB en UtrechtInc aan de slag te gaan met de beste ideeën’’, zegt Pieter Guldenmond, directeur van YES!Delft. UtrechtInc directeur Jorg Kop vult aan: ‘’We zijn de eerste incubators in Nederland die op deze manier gezamenlijk optrekken en onze expertise inzetten voor innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit’’.

Met dit programma bieden NS en de ANWB ondernemers een uitgelezen kans om de toekomst van Nederland onderweg te bepalen. Inschrijven kan tot 28 januari, 2016 via www.yesdelft.nl/smpe