Utrecht,
25
augustus
2022
|
13:04
Europe/Brussels

NS adviseert alternatief vervoer naar ArenA-gebied op 3 september

Treinen stoppen tussen 14.15 - 20.30 uur niet op stations Bijlmer ArenA, Holendrecht en deel van Duivendrecht

Samenvatting

Op 3 september, als NS grote groepen reizigers vervoert vanaf de F1 op Zandvoort, wordt er ook topdrukte verwacht in het Amsterdamse ArenA-gebied. De ArenA zit vol supporters voor de voetbalwedstrijd Ajax – Cambuur. Daarnaast zijn er uitverkochte concerten in Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren). Precies op het moment dat de voetbalwedstrijd eindigt, zitten de treinen rondom het ArenA-gebied vol met F1-fans op weg naar huis. Vanwege de sterk aangepaste dienstregeling dit weekend is extra treinen rijden of extra stops maken niet mogelijk. NS kan daarom de veiligheid van reizigers en collega's op station Amsterdam Bijlmer ArenA niet waarborgen. Het verplaatsen van de wedstrijd Ajax - Cambuur naar een andere dag, een andere plek of een ander tijdstip, bleek niet mogelijk. Daardoor zijn we helaas genoodzaakt vanaf circa 14.15 uur geen treinen meer te laten stoppen op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en een deel van Duivendrecht. We roepen alle fans op alternatief vervoer te zoeken naar het ArenA-gebied. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van GVB.

De treindienst vanaf deze stations wordt vanaf 20.30 uur hervat.

"NS is een mobiliteitsbedrijf, onze prioriteit is reizigers snel, veilig en comfortabel naar hun plaats van bestemming brengen. Een negatief reisadvies is het ergste wat wij onze reizigers aan kunnen doen. Dit doen we dan ook met pijn in ons hart, maar veiligheid van reizigers en collega’s staat altijd voorop.” aldus Alex van der Plas, Hoofd regionale sociale veiligheid NS

In dit weekend rijden we al een sterk aangepaste dienstregeling vanwege de combinatie van een groot aantal evenementen, waaronder de Wereldhavendagen en de Formule 1, werkzaamheden en personeelstekort. Dit betekent dat we geen extra treinen kunnen rijden of treinen extra kunnen laten stoppen. De voetbalwedstrijd eindigt om 18.15 uur. Als we deze maatregelen niet hadden genomen, dan waren voetbalfans die richting huis wilden reizen, geconfronteerd met overvolle treinen met grote groepen racefans vanuit Zandvoort. Met als gevolg zeer onveilige situaties zowel in de treinen als op de stations in het ArenA-gebied.

Om de veiligheid te waarborgen, passen wij in dit tijdvak de dienstregeling aan op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA, Holendrecht en Duivendrecht. Op de stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Holendrecht stoppen er dan geen treinen. Op station Duivendrecht rijden dan ook geen treinen op het traject Amsterdam-Breukelen. Daarnaast nemen wij op een aantal stations crowd control maatregelen. Het gebied blijft wel bereikbaar met de metro’s van GVB. We raden bezoekers aan het ArenA-gebied aan om voor alternatief vervoer te kiezen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de reisadviezen van de organisatoren van de voetbalwedstrijd en de concerten die binnenkort beschikbaar komen. Overige reizigers raden wij aan om de reisplanner te raadplegen voor een aangepast reisadvies.