Utrecht,
30
april
2021
|
07:00
Europe/Brussels

NS-app toont of P+R plek heeft

Reizigers zien vanaf vandaag in de NS-app en op Ns.nl hoeveel parkeerplekken er vrij zijn op de P+R-locatie bij het station. Dit geldt op dit moment voor 19 stations met P+R. NS zal dit aantal komend jaar verder uitbreiden. Op deze manier wil NS de reis van deur-tot-deur nog makkelijker maken.

“Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen. Dan is het wel zo prettig om makkelijk en snel te kunnen parkeren. Nu is het mogelijk om voor vertrek te zien of er nog parkeerplekken beschikbaar zijn bij het P+R-terrein. Het helpt als reizigers zeker weten dat ze de auto kwijt kunnen bij het station, helemaal als het straks weer drukker is”, vertelt Bert Vaessens, Formatmanager auto parkeren bij NS.

De NS-app en website tonen het aantal beschikbare parkeerplekken op de P+R-locaties bij de stations: Driebergen-Zeist, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Eindhoven, Zwolle, Assen, Duivendrecht, Den Bosch Parallelweg en Magistratenlaan, Roosendaal Spoorstraat en Stationsstraat, Boxtel, Oisterwijk, Breda, Middelburg, Zaandam, Enschede, Weert en Bilthoven. Tot en met begin 2022 voegt NS daar nog 43 stations aan toe. Uiteindelijk zal van alle P+R-locaties met slagboom bij stations het aantal beschikbare parkeerplaatsen te zien zijn. NS werkt hiervoor nauw samen met Q-Park en Skidata.

Parkeren bij stations
Dagelijks komt gemiddeld ongeveer 6% procent van de treinreizigers met de auto naar het station en wil daar ook parkeren. Bij stations in kleinere steden of gelegen bij dorpen ligt dit percentage hoger en komt ongeveer 20 procent met eigen auto. Hiervoor zijn bij alle stations zo’n 48.500 P+R-parkeerplekken beschikbaar. Vaessens vertelt: “Uit onderzoek weten we dat de mogelijkheid tot parkeren voor deze groep reizigers heel belangrijk is. Als die er niet zou zijn, kiest 25 procent van deze reizigers niet voor de trein.”