Oss,
01
september
2019
|
11:33
Europe/Brussels

NS beloont vroege vogels en druktevermijders

Samenvatting

* Gratis koffie voor reizigers in Oss die de drukste treinen aan zich voorbij laten gaan

* Op NS Station Haarlem krijgen vroege vogels een gratis ontbijtje

* Nijmegen is kampioen spitsmijden en dat vieren we met gratis ijskoffie en smoothies

De twee drukste treinen van NS vertrekken van NS Station Oss. De dagelijkse sprinters van 7.43 en 8.13 uur zijn erg populair bij scholieren en studenten die weer uitstappen bij NS Station 's Hertogenbosch Oost. Daar zijn een aantal scholen gevestigd. Opmerkelijk genoeg is er een speciale spitstrein die om 08.00 uur vertrekt uit Oss, waarin het een stuk rustiger is.

Gratis koffie en smoothies in Oss

Daarom deelt NS in de ochtendspits op maandag 2 september gratis koffie en smoothies uit aan reizigers op NS Station Oss die de drukste treinen liever aan zich voorbij laten gaan en de speciale rustige spitstrein pakken. De speciale wachtzone met gratis koffie is er tussen 07.30 en 09.00 uur.

September is traditiegetrouw de drukste spoormaand van het jaar; forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. Wij verwachten deze maand meer reizigers dan vorig jaar: 36,7 miljoen. Vorige jaren waren dit 35 miljoen reizigers. Daarmee is september opnieuw een recordmaand. NS neemt diverse maatregelen om de hinder van drukte te beperken.

Ontbijtjes in Haarlem

Het traject Haarlem – Amsterdam Sloterdijk behoort al jaren tot één van de drukste trajecten in de spits (7.30 – 9.00 uur). We rijden op dit traject acht treinen per uur/per richting. Mensen die de spits vermijden en extra vroeg vertrekken vanuit Haarlem, krijgen maandag een gratis ontbijtje tussen 6.00 en 7.30 uur.

Nijmegen kampioen spitsmijden

Sinds september 2018 hebben studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit, de HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen hun wekker op een andere tijd gezet. Om de drukte in de ochtendspits te verminderen pasten de onderwijsinstellingen hun lestijden aan. En met resultaat. Nijmegen is dé spitsmijder van 2018! Dinsdagochtend 3 september helpt NS reizigers met wakker worden door hen een kleine versnapering aan te bieden. Goede start, goede reis!

Rustiger reizen in de spits? Check hier hoe je dat doet.