Heeze,
23
augustus
2019
|
14:30
Europe/Brussels

NS brengt Brabantsedag in beweging op NS Station Heeze

Samenvatting

• NS brengt reizigers met Riksja’s naar het parcours

• Theatergroep Het Salon brengt reizigers in beweging op het NS station

• NS Station Heeze is het startpunt van de Brabantsedag op zondag 25 augustus

De Brabantsedag begint zondag 25 augustus al op het NS Station Heeze. Reizigers die aankomen om naar de jaarlijkse theaterparade te komen kijken, krijgen bij het openen van de treindeuren al een portie ‘perron-geluk’. Theatergroep Het Salon verzorgt daarmee de warming-up voor de 62e Brabantsedag, die als thema ‘Wat beweegt Brabanders?’ heeft. Met speciale Riksja’s brengt NS reizigers naar het parcours.

Traditioneel trekken de laatste zondag van de maand zestien wagenbouwersgroepen met zo’n tweeduizend acteurs door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gekoppeld aan het jaarthema ‘Wat beweegt Brabanders?’.

“Treinreizen en bewegen gaan hand in hand. Daarom is NS Supporter van Bewegen en voelen wij ons helemaal thuis bij dit thema”, zegt stationsmanager Marion den Hooglander. “Zodra de treindeuren open gaan worden treinreizigers meegezogen in de Brabantsedag en brengen we ze in beweging.”

Vanuit de richting Weert en Eindhoven vertrekt er ieder uur een trein naar Heeze. Vanaf 10.30 uur worden reizigers welkom geheten op het NS Station. De theaterparade begint om 13.30 uur.