Utrecht,
05
februari
2018
|
10:03
Europe/Brussels

NS brengt Prins(en) gratis naar carnaval 

 

 

 

 

 

 

 

Prins Carnaval en zijn Raad van Elf zijn volop aan het werk tijdens carnaval dat van 10 tot en met 13 februari plaatsvindt in Nederland. Tijdens deze periode reizen duizenden Nederlanders per trein naar bestemmingen als Den Bosch of Maastricht. NS maakt zich elk jaar hard om ook dan alle mensen naar hun (feest)bestemming te brengen.

Speciaal voor carnaval brengt NS de eerste 1000 mensen die de naam Prins in hun achternaam hebben gratis naar hun carnavalsbestemming. Prins(en) kunnen hun koninklijke vervoersbewijs opvragen tot 9 februari via ikheetprins@ns.nl. De eerste Prins die zich aanmeldt, mag bovendien zijn eigen Raad van Elf (vrienden) meenemen. Zij worden vorstelijk onthaald in de prinscoupé die op zaterdag 10 februari ’s middags naar hun gewenste feestbestemming vertrekt.

NS doet dit symbolisch, omdat we als oer-Hollands bedrijf jarenlang betrokken zijn bij deze fantastische traditie. In het zuiden van het land brengen we vele Prinsen per trein naar hun stad. Uiteraard werk ik die dag als Prins, ik zou het leuk vinden om wat extra familieleden te ontmoeten die dag!
NS-conducteur Wout Prins