Utrecht,
24
januari
2016
|
14:58
Europe/Brussels

NS brengt reizigers in carnavalsstemming

Van zaterdag 6 februari tot en met dinsdag 9 februari is het Carnaval. Ieder jaar wordt dit feest in het zuiden van ons land uitgebreid gevierd. NS steunt al jarenlang het plaatselijke Carnaval in Brabant en Limburg. Ook dit jaar kunt u weer op ons rekenen en staan vele NS’ers voor u klaar. Tijdens carnaval zorgen we voor extra plaatsen in de trein en hebben dit jaar een voordelige aanbieding. Wij doen er ieder jaar alles aan om de reiziger in carnavalssfeer op de juiste bestemming te brengen.

Voordelig naar de grote steden in Carnavalsland

Reizigers kunnen voordelig reizen naar de grote steden in Brabant en Limburg. Naar Breda, Tilburg, Eindhoven en ‘s Hertogenbosch kan de reiziger een evenementenretour met 20% korting kopen. Voor de reis naar Maastricht is er een uitje in de spoordeelwinkel. Deze vervoerbewijzen zijn via onze website te verkrijgen.

Intocht en Ontvangst van de Stadsprinsen

Carnaval zit vol met tradities die het feest voor de stad zo’n uniek karakter geven. Wij helpen daar graag aan mee. Elk jaar wordt daarom in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en 's Hertogenbosch de speciale Prinsentrein uit het Winterpaleis gehaald om de stadsprins met zijn adjudanten naar zijn Residentie te brengen. De Prins wordt van harte welkom geheten op het station door het NS personeel en vele carnavalsvierders. Daarna trekt de stoet verder de stad in.

Carnavalspin

Elk jaar maakt NS weer een carnavalspin. Deze pin staat symbool voor onze betrokkenheid bij al onze reizigers die in het zuiden carnaval vieren en is uitgegroeid tot een waar collectorsitem. In 2016 staat de pin in het teken van Jheronimus Bosch. Het is dit jaar 500 jaar geleden dat de beroemde Brabantse schilder Jheronimus Bosch overleed.

Wij wensen onze reizigers een fijne Carnaval toe!