Utrecht,
13
december
2020
|
08:00
Europe/Brussels

NS dienstregeling 2021 gestart en op 25 extra stations reisassistentie

Reizigers krijgen vanaf vandaag, zondag 13 december, te maken met de dienstregeling 2021.Voor veel reizigers (99%) is dit een herkenbare dienstregeling. Wel kunnen er kleine aanpassingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden. Check dus altijd voor vertrek de reisplanner.

Vanwege Corona rijden nu 90% van de treinen. Dit blijft ook zo bij de start van de nieuwe dienstregeling, met dezelfde aanpassingen die er nu al zijn. Dat is voldoende voor de lage reizigersaantallen die wij nu hebben. Dit betekent dat het aantal treinen per uur dat NS nu rijdt hetzelfde blijft, maar dat vertrek- en aankomsttijden wel anders kunnen zijn.

Uitbreiding reisassistentie op stations

Op maar liefst 25 extra stations breidt NS de reisassistentie voor reizigers met een beperking uit. Op onder andere de stations Heemstede Aerdenhout, Brummen en Wijchen kunnen reizigers extra hulp krijgen bij het in- en uitstappen in de trein als ze dat willen. In totaal biedt NS nu op 168 stations reisassistentie. Met deze uitbreiding van het aantal stations komt NS tegemoet aan de wens van reizigers met een beperking: Gelijkwaardige reismogelijkheden, zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig. Voor 2025 zijn alle stations waar NS stopt voorzien van reisassistentie.

Een volledig overzicht van wijzigingen in de dienstregeling is te vinden op ns.nl/dienstregeling. De spoorkaart 2021 is ook hier te downloaden.