Utrecht,
30
december
2020
|
10:35
Europe/Brussels

Treinreizen tijdens Oud en Nieuw

Zoals elk jaar geldt er een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Op 31 december rijden er vanaf ongeveer 20:00 uur geen treinen meer, behalve treinen die de rit naar de eindbestemming nog af moeten maken. De eerste treinen gaan op 1 januari om 01.00 uur weer rijden. Check voor vertrek altijd de reisplanner.

Sinds oktober rijden we een aangepaste dienstregeling met 90% van onze treinen. Dat blijft ook zo in het nieuwe jaar. Daarom rijden bij de opstart van de dienstregeling op 1 januari om 01:00 uur alleen de nachttreinen tussen Rotterdam en Utrecht. In de ochtend wordt de dienstregeling verder opgestart. Wel rijden de treinen zoals op een zondag.

We vinden het belangrijk dat onze collega’s de mogelijkheid hebben om de jaarwisseling thuis te vieren. Daarbij leert de ervaring dat de meeste mensen om 20.00 uur ’s niet meer reizen. Ook verwachten we, gezien de oproep van de overheid om alleen met het openbaar vervoer te reizen als het noodzakelijk is, en de huidige reizigersaantallen, niet veel reizigers in de trein op oudjaarsavond.

Check voor vertrek de reisplanner via ns.nl of de NS App.