Utrecht,
06
april
2016
|
09:00
Europe/Brussels

NS doneert 3500 pc’s en beeldschermen: Van dienstregeling in Utrecht naar wiskunde Tanzania

NS doneert 3500 gebruikte computers en beeldschermen aan de stichting Close the Gap, een stichting die zich inzet voor het overbruggen van de digitale kloof in ontwikkelingslanden. De pc’s zijn bij NS afgeschreven na een grootscheepse vernieuwing van de kantoorautomatisering. De pc’s krijgen straks een tweede leven in ziekenhuizen, scholen en maatschappelijke organisaties in Afrika, Azie en Zuid-Amerika, zoals een school in Moshi in het noorden van Tanzania.

In totaal 23 vrachtwagens vol met zogenaamde “thin client”-computers worden afgeleverd. Een grote logistieke operatie waar dienstverlener ForeyeT zich kosteloos voor heeft ingezet. Kunnen ze straks in Burundi nog de dienstregeling van 2015 terugvinden? Nee. Zowel de hardware als de software van de computers zijn helemaal gecontroleerd, om ervoor te zorgen dat de operatie veilig plaatsvindt.

Ter plaatse werkt Close the Gap samen lokale service partners zoals ACTT die de scholen bijstaan met technische ondersteuning en ICT training. Wanneer de computers het einde van hun tweede leven bereikt hebben zorgt Close the Gap’s zusterorganisatie WorldLoop ervoor dat deze via haar netwerk van recycling partners op een verantwoorde manier ontmanteld en gerecycleerd worden.