Utrecht,
08
april
2021
|
12:07
Europe/Brussels

NS doneert deel inventaris station Naarden-Bussum

De renovatie van station Naarden-Bussum is in volle gang. In verschillende panden komen nieuwe huurders, waardoor de panden verbouwd worden. Voor de wat verouderde inventaris, die nog prima te gebruiken is, heeft NS gezocht naar een andere bestemming. Zo hebben de tafeltjes van de Julia’s een nieuwe plek gekregen bij Scouting groep Deventer, en kreeg de naastgelegen Irish Pub Murphy ’s ijskasten aangeboden. Sport- en Cultuurcentrum Langedijk Actief zijn ook wat tafeltjes rijker. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de spullen een tweede leven krijgen.

Duurzaam ondernemen
Voor NS is duurzaam ondernemen zeer belangrijk. Die duurzaamheid willen we overal in terug zien. Onze doelstelling is om in 2040 circulair in te kopen, onze materialen maximaal te (her)gebruiken en geen afval op diverse locaties te hebben.

Al het afval dat op stations, in treinen, op bedrijfslocaties en in kantoren wordt geproduceerd, verwerkt NS zo veel mogelijk duurzaam tot grondstof. Wanneer treinen verouderen, worden deze opgeknapt of zorgen we ervoor dat deze milieuvriendelijk worden ontmanteld of in (onder)delen worden verkocht. Ook wordt er doorlopend gezocht naar nieuwe oplossingen om de hoeveelheid afval te verkleinen. Een tweede leven voor de inventaris vanuit verbouwingen past bij NS als circulaire onderneming.