Utrecht,
18
februari
2016
|
09:24
Europe/Brussels

NS en ANWB krijgen 140 pitches voor slimme mobiliteit

Vandaag presentatie 11 kansrijke initiatieven tijdens Smart Mobility Pitch Event

140 startups op het gebied van mobiliteit hebben zich bij ANWB en NS gemeld voor het Smart Mobility Pitch Event, dat vandaag plaatsvindt in Delft. 11 kansrijke initiatieven met een concreet businessidee zijn uitgenodigd. Ze presenteren hun plannen aan Roger van Boxtel, CEO van NS en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Na de presentatie maken ze nu kans op een partnership, een “launching customer” of eventuele financiering uit het recent opgerichte NS Innovatiefonds.

Wie komen er pitchen?
Jonge ondernemers met uiteenlopende ideeën hebben zich gemeld. Van concreet bruikbare ideeën voor nu, tot inspirerende toekomstmuziek. Een greep uit de ideeën die worden gepitcht: realtime reisvoorspellers voor forensen, zelfstandig reizen voor mensen met een beperking, een zelfsturende drone op bestelling, “streetview” op het spoor en een reisassistent met behulp van “beacons”.

Pitchen voor de CEO
Om kansrijke, innovatieve startups te vinden met impact op de mobiliteitssector, organiseren NS en de ANWB samen met startup incubators YES!Delft en UtrechtInc donderdag 18 februari het Smart Mobility Pitch Event. Beide incubators staan in 2015 in de wereldwijde UBI ranglijst van business incubators, respectievelijk op de negende en elfde positie. Zowel early stage startups met een nog te valideren idee, als market ready startups met een propositie en business model konden zich aanmelden.

NS Innovatiefonds
NS heeft in totaal 5 miljoen gereserveerd voor het NS Innovatiefonds, met een looptijd van 6 jaar. De omvang van de investering per startup ligt tussen de 50 duizend en de 500 duizend euro