Breda,
13
december
2019
|
17:07
Europe/Brussels

NS en Brabant Water openen 200e watertappunt op Station Breda

Vrijdag 13 december is een geluksdag voor reizigers in Noord-Brabant. Vanaf nu kunnen ze op elk moment van de dag hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen op NS Stations. Om dat te vieren hebben NS en Brabant Water zojuist samen met de reizigers het eerste gratis kraanwater getapt op NS Station Breda. Het tappunt staat bij de ingang aan de Belcrumzijde en is de 200e die NS dit jaar opent.

De NS had dit jaar de ambitie om in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations te openen, in samenwerking met gemeenten en de drinkwaterbedrijven. En dat is gelukt! 90% van alle treinreizigers heeft dit jaar toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners bieden de watertappunten als service aan reizigers en willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval”, zegt NS Manager Stations Frank Smits. “En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen.“ Algemeen directeur Guïljo van Nuland van Brabant Water vult aan: "Brabant Water levert een gezond en duurzaam product. Wij zien het als onze maatschappelijke taak kraanwater altijd en overal beschikbaar te maken, ook voor treinreizigers."

Noord-Brabant

Niet alleen op Station Breda staat een watertappunt. Bij 24 andere NS stations in Brabant kunnen reizigers al water tappen of wordt er binnenkort een watertappunt geplaatst: Op 24 andere NS stations in de regio komt een watertappunt: Bergen op Zoom, Best, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Deurne, Eindhoven Centraal, Etten-Leur, Geldrop, Gilze-Rijen, Helmond Brandevoort, Helmond Brouwhuis, Helmond, Helmond ’t Hout, ’s-Hertogenbosch, Oisterwijk, Oudenbosch, Rosmalen, Tilburg, Tilburg Universiteit, Roosendaal, Oss, Vught en Zevenbergen. NS werkt hiervoor samen met Brabant Water en gemeenten.

Met de nieuwe watertappunten die in 2019 zijn geplaatst hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.