Den Haag,
18
oktober
2019
|
14:46
Europe/Brussels

NS en Dunea openen nieuwe watertappunten in de regio Den Haag / Leiden

Reizigers in de regio Den Haag en Leiden kunnen binnenkort op elk moment van de dag hun eigen flesje met gratis drinkwater vullen op NS Stations. Om dat te vieren hebben NS en Dunea zojuist samen met de reizigers het eerste gratis kraanwater getapt op NS Station Den Haag Hollands Spoor. Het tappunt staat aan de voorkant van het station, aan het Stationsplein.

Dit jaar opent NS in totaal 200 nieuwe watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de drinkwaterbedrijven. 90% van alle treinreizigers heeft uiteindelijk toegang tot gratis drinkwater voor onderweg. NS en haar partners bieden de watertappunten als service aan reizigers en willen hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

“Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval”, zegt NS Regiodirecteur Magdalena Piotrowska. “En we merken dat onze reizigers het enorm waarderen.“ Algemeen directeur Wim Drossaert van Dunea vult aan: “Bij het maken van kraanwater wordt ook nog eens veel minder CO2 geproduceerd dan bij plastic flesjes. Dankzij de tappunten op NS Stations kunnen reizigers in heel ons leveringsgebied nu genieten van lekker fris kraanwater. Een duurzaam product, dat past bij een gezonde leefstijl.”

Regio Den Haag en Leiden

Niet alleen op Den Haag Hollands Spoor staat een watertappunt. Op veertien andere NS stations in de regio kunnen reizigers binnenkort water tappen: Den Haag Centraal, Den Haag Laan van NOI, Den Haag Mariahove, Den Haag Moerwijk, Hillegom, Leiden Centraal, Leiden De Vink, Leiden Lammerschans, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rijswijk, Sassenheim, Voorburg, Voorhout en Zoetermeer Oost. NS werkt hiervoor samen met Dunea.

Aan het einde van dit jaar is het streven dat er bij ruim 200 stations in heel Nederland nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.