21
oktober
2010
|
00:00
Europe/Brussels

NS en Erasmus Universiteit Rotterdam intensiveren samenwerking

Op donderdag 21 oktober ondertekenen NS en Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een overeenkomst om hun samenwerking te intensiveren. Deze samenwerking voorziet in de gefaseerde aanstelling van zes promovendi aan de EUR. NS draagt de komende jaren voor 50% bij in de personele lasten.

Bert Meerstadt (president-directeur NS): "Deze samenwerking brengt de denkkracht van de spoorsector en de wetenschap bij elkaar. Met slimme, innovatieve oplossingen kan NS de dienstverlening aan de reizigers verder verbeteren."

Pauline van der Meer Mohr (voorzitter CvB van de EUR): "Het is buitengewoon goed nieuws dat NS ons toponderzoek financieel ondersteunt. Zo hebben we er allemaal baat bij. NS verwerft de meest actuele kennis, en wij als Erasmus Universiteit kunnen wetenschappelijk voorop lopen."

De Erasmus Universiteit investeert samen met NS in onderzoek naar oplossingen voor logistieke problemen op het spoorwegnet. NS kan met slimme ideeën van wetenschappers betere service bieden aan klanten.

Een voorbeeld hiervan is het promotieonderzoek van Daniël Potthoff. Hij ontwikkelde een programma dat, bij verstoringen op het spoor, binnen enkele minuten een nieuw dienstrooster berekent. NS gaat deze uitvinding toepassen.
Een andere promovendus doet onderzoek naar de inzet van rollend materieel bij stremmingen. Zo zoekt NS samen met EUR naar manieren om de hinder bij verstoringen te verminderen.