Utrecht,
01
september
2023
|
10:04
Europe/Brussels

NS en HEMA verlengen samenwerking

Vernieuwde winkels op negen stations

Samenvatting

HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations: Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Leiden Centraal en Amsterdam Zuid, ’s-Hertogenbosch, Alkmaar en Maastricht. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. De HEMA-winkels op deze stations worden opnieuw ingericht en opgefrist. Het vertrouwde HEMA-assortiment wordt nog meer afgestemd op de (door)reizende bezoekers van de winkels.

De eerste vernieuwde winkel is gelegen op Amsterdam Centraal. Deze winkel is officieel geopend op donderdag 31 augustus. Hier is HEMA verplaatst vanuit de Westelijke reizigerstunnel naar de IJhal - de hoofdentree aan de IJ-zijde. HEMA heeft hier een veel groter vloeroppervlak met een assortiment dat nog meer is afgestemd op de bezoekers van Amsterdam Centraal.

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement & Exploitatie NS Stations: “Wij zijn blij dat HEMA de komende jaren onderdeel blijft uitmaken van het retailaanbod op onze stations. HEMA is beeldbepalend en een belangrijke toevoeging in het aanbod op de stations. Dit zien we ook terug in de hoge waardering van onze reizigers. Met de nieuwe frisse winkels, die aangepast zijn op de high-traffic omgeving, kunnen we het partnership een goed vervolg geven.”

Deze HEMA heeft alles in huis voor de dagelijkse behoeften, zoals textiel voor het huishouden, beautyproducten, mode, bureauartikelen en een uitgebreid aanbod aan huishoudproducten, feest- en cadeauartikelen en een vernieuwd assortiment van food-producten en dranken. De HEMA-winkels verkopen ook de vertrouwde hotdogkits, rookworsten en andere lekkernijen. Klanten vinden er gemakkelijk hun weg, kunnen eenvoudig afrekenen bij onder andere de zelfscankassa en natuurlijk is er extra aandacht voor duurzame producten. Ook zijn er bij de HEMA-winkels op de stations koffie, ijsjes en hotdogs verkrijgbaar om mee te nemen voor onderweg. De medewerkers op Amsterdam Centraal staan zeven dagen per week van 07.00 tot 22.00 uur klaar voor de klanten.

Echt HEMA

HEMA heeft ruim anderhalf jaar geleden een nieuwe koers ingezet, met als doel HEMA weer Echt HEMA te maken. Onderdeel daarvan is de ontwikkeling van vernieuwde winkels. In maart en april opende HEMA vier pilots van deze spiksplinternieuwe winkels. Op basis van deze vier winkels worden nu onderdelen of delen hiervan doorgevoerd in nieuwe winkels en de winkels die verbouwd worden.   

In november en december van dit jaar volgen de verbouwingen van de HEMA-winkels op de stations: Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal en ’s-Hertogenbosch. De winkels op de stations Alkmaar, Maastricht en Amsterdam-Zuid volgen begin 2024.

Machiel Lagerweij, Chief Operations Officer HEMA: “Ik ben bijzonder trots dat we ons contract met NS op de stations hebben kunnen verlengen met zeven jaar en vernieuwde en moderne HEMA-winkels kunnen openen. De verlenging van het contract bood ons een uitgelezen kans om de winkels te vernieuwen en op te frissen. Ook is het assortiment ‘echt HEMA’, maar wel aangepast aan mensen die onderweg zijn. Denk daarbij aan artikelen als paraplu's, toiletartikelen, mode en cadeauartikelen. Het zal klanten direct opvallen dat de winkel niet alleen eenvoudig en logisch is ingedeeld, maar ook dat de winkel een frisse, gezellige en duurzame uitstraling heeft. Vol met mooie, praktische en goede producten die langer meegaan, uiteraard voor een scherpe prijs.”