26
oktober
2011
|
00:00
Europe/Brussels

NS en MVO Nederland slaan de handen ineen voor duurzaam vervoer

  • Trein bespaart zakelijke reizigers nu al 91 gram CO2 per km tenopzichte van de auto
  • Nieuwe mobiliteitsscan(www.nsmobiliteitsscan.nl) maaktkostenbesparing en CO2 -besparing voor bedrijven inzichtelijk
  • 5% meer zakelijke treinreizigers levert een CO2-reductie opvergelijkbaar met de uitstoot van 48.000 huishoudens

NS Zakelijk en MVO Nederland slaan de handen ineen. Vandaag starten zij eensamenwerking om bedrijven te helpen om vaker een slimme mix van vervoersmiddelente gebruiken en meer gebruik te maken van de mogelijkheden om te gaanflexwerken. Dit zorgt voor duurzamer vervoer en tegelijk een besparing op dereiskosten.

Bert Meerstadt en Willem Lageweg van MVO Nederland ondertekenden hunpartnerschap vandaag tijdens een seminar over duurzame mobiliteit in het NSHoofdkantoor. Doel van de afspraken is om komend jaar 10 bedrijven te helpennieuwe duurzame vervoersplannen te maken en te zorgen dat deze kennis ook brederbeschikbaar komt voor andere bedrijven om van te profiteren. “Door de trein teintegreren in het mobiliteitsplan van je bedrijf kun je werken terwijl je reist.Bovendien bespaar je geld en voorkom je uitstoot van CO2 enfijnstof”, aldus Bert Meerstadt, president-directeur van NS.

NS Zakelijk is één van de experts die bij de ‘MVO-expeditie DuurzameMobiliteit’ betrokken is en haar kennis op het gebied van duurzame mobiliteitmet de deelnemende bedrijven deelt. “Bedrijven krijgen door de MVO-expeditiemeer inzicht in de mogelijkheden van flexwerken, de inzet van alternatievevervoersmiddelen als de trein en duurzame alternatieven voor benzine of diesel,zoals (groene) elektriciteit. Zo kunnen zij hun bedrijfsvoering verderverduurzamen”, aldus Willem Lageweg.