Utrecht,
04
juni
2020
|
14:09
Europe/Brussels

NS en ProRail bieden helpende handjes aan reizigers op het station

NS en ProRail gaan reizigers Helpende Handjes bieden om ze te verwelkomen op het station en te helpen om verantwoord te reizen. Op Utrecht Centraal staan deze week al medewerkers van NS en ProRail met speciale borden die aangeven hoe je verantwoord kunt reizen en om je te helpen herinneren een mondkapje op te zetten in de trein. Daar werd zo positief op gereageerd, dat dit de komende anderhalve week wordt uitgebreid naar andere stations in Nederland.

Op de stations zijn allerlei hulpmiddelen te vinden om de anderhalve meter afstand goed te kunnen houden. Zo wordt reizigers geadviseerd om op het perron vijf tegels tussen elkaar te laten, op de roltrap vier treden afstand te houden en rechts te houden in de stationshal. Daarnaast zijn de Helpende Handjes te vinden op de schermen op de stations.

download

De komende dagen komen reizigers de Helpende Handjes onder andere tegen op de stations Amsterdam Zuid, Rotterdam Centraal, Arnhem Centraal, Leiden Centraal en Den Haag Centraal. Daarna volgen er nog meer stations.

De boodschap van de ov-sector blijft: het openbaar vervoer is geen uitje, reis alleen als dat echt niet anders kan.

Onderstaande foto's zijn met bronvermelding van NS gratis te gebruiken.