Utrecht,
26
mei
2021
|
14:15
Europe/Brussels

NS en ProRail heten reizigers welkom met gratis zakjes zaden

Nu reizigers weer welkom zijn in het OV heten NS en ProRail iedereen weer welkom op het station. En omdat duurzaamheid voor beide spoorbedrijven heel belangrijk is, delen we de komende dagen op verschillende stations gratis zakjes zaden uit. Het zaaiseizoen is volop aan de gang en met deze zaadjes wordt het een nóg kleurrijkere zomer.

B(l)ij je weer te zien op Station Gilze-Rijen (rechtenvrij)

Vanaf nu kunnen reizigers weer gebruik maken van het OV en is het advies om drukte te mijden. Dat betekent ook dat het op stations weer levendiger zal worden. NS en ProRail werken er samen aan om stations en hun omgeving groener te maken om insecten en vogels te trekken en de biodiversiteit te stimuleren.

Op stations Eindhoven Strijp-S en Gilze-Rijen kregen de eerste reizigers vanochtend zakjes met zaadjes aangeboden van de stationsmanager om de eigen tuin ook een paradijs voor bijen en andere insecten te maken. De komende drie weken volgen stations in het hele land, zoals Vlissingen, Weert, Bodegraven, Assen, Nijmegen, Driebergen-Zeist en Hillegom. Ook de centrale stations in de vier grote steden komen aan de beurt.

In de zakjes zit een mengsel van Boekweit, Borage, Dille, Goudsbloem, Ganzebloem, Kaasjeskruid, Klaproos, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammanas en Karwij. Allemaal planten en bloemen waar bijen dol op zijn.

Stationsomgeving

Onlangs zijn verschillende taluds rond stations ingezaaid. Langs het spoor bij de ingang van onder andere de stations Eindhoven Strijp-S, Bodegraven en Dordrecht Stadspolders is een paar duizend vierkante meter grond ingezaaid met bloemrijke bijenmengsels.

Wij zijn B(l)ij je weer te zien op het station!