23
mei
2011
|
00:00
Europe/Brussels

NS en ProRail maken spoorwensen waar

Meerijden met de machinist, omroepen op het station, de conducteurhelpen met kaartjes knippen of met de familie in de trein naar hetSpoorwegmuseum. Tijdens de sPooRweNSdagen op dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2011komen deze en andere dromen uit. Mensen met een wens én een fascinatie voortreinen, stations en spoorrails zijn te gast in de trein, op een rangeerterreinen in de werkplaats. ProRail en NS nodigen deze Very Important People uit in hethart van de organisatie. Ze nemen een kijkje achter de schermen en komenmisschien wel op plekken waar de reiziger normaal niet mag komen.

Tijdens de sPooRweNSdagen vervullen ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRailspeciale spoorwensen. Ouders, ooms en tantes, docenten, maar ook veel jongerenzelf schreven omdat ze een speciaal verzoek hebben voor zichzelf of een ander.Tijdens de sPooRweNSdagen maken NS en ProRail wensen mogelijk die op een gewonetreindag niet altijd mogelijk zijn.

De sPooRweNSdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van de StichtingsPooRweNSdag. Het idee is ontstaan in 2008. Binnen korte tijd wisten deinitiatiefnemers een grote groep vrijwilligers te organiseren. Inmiddels is heteen traditie en een groot succes geworden. Wensen kunnen het hele jaar wordeningediend op www.spoorwensdag.nl. Ditjaar vervullen ProRail en NS 43 wensen.

De hoofdletters in de naam van de Stichting sPooRweNSdag weerspiegelen desamenwerking van de medewerkers van NS en ProRail.