Vlissingen,
27
september
2021
|
10:35
Europe/Brussels

NS en ProRail nemen afscheid van coronamaatregelen op het station

De speciale coronastickers op de stations worden vanaf vandaag verwijderd, nu het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op het station. Op station Vlissingen starten NS en ProRail met het weghalen. Op de stickers staat onder andere ‘houd afstand’, ‘houd rechts’ en ‘mondkapje’. Vanaf 25 september is de mondkapjesplicht op het station vervallen.

De eerste stickers werden in mei 2020 aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. Dat de stickers nu weer verwijderd worden is een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations, omdat ze na anderhalf jaar afscheid nemen van de coronamaatregelen.

download

Stapsgewijs
De stickers worden stapsgewijs verwijderd op alle stations. De stations in Zeeland en West-Brabant zijn als eerste aan de beurt. De bedoeling is dat eind oktober de stickers op alle stations verdwenen zijn.

Instappen is opzetten
In de trein blijft het mondkapje wel verplicht. Via schermen in de trein en op de stations, omroepen door conducteurs in de trein en speciale coronapagina’s op de websites van NS en ProRail blijven we reizigers hierop attenderen.