Utrecht,
31
mei
2019
|
12:00
Europe/Brussels

NS en ProRail pal voor diversiteit tijdens Utrecht Canal Pride

NS en ProRail varen aanstaande zaterdag voor het eerst mee met de Utrecht Canal Pride om aandacht te vragen voor diversiteit op de werkvloer. Die aandacht blijft nodig omdat het niet voor iedereen meevalt zichzelf te kunnen zijn in de trein, op het station, in de werkplaats of op kantoor.

NS hijst daarom zaterdag ook de regenboogvlag bij het hoofdkantoor op de Laan van Puntenburg in Utrecht en ProRail doet hetzelfde op de Inktpot. Het balkon op Station Utrecht Centraal wordt omgetoverd in een lange regenboog en het personeel van bijvoorbeeld KIOSK en AH to Go kleedt zich in regenboogkleuren. Tot slot heet een promotieteam iedereen van harte welkom op het station.

Ronald Mol, hoofdconducteur bij NS en bestuurslid van Trainbow, het roze netwerk van de spoorbedrijven NS en ProRail: “Energie steken in het ophouden van een masker op je werk is louter verspilling van energie en talent. Bij NS en ProRail kan je jezelf zijn! Met deelname aan de Utrecht Canal Pride onderstrepen we dat. Daarnaast viert Trainbow dit jaar haar tienjarige bestaan, dus we feesten nog net wat harder dan anders."

Aandacht voor plasticsoep
NS en ProRail willen zowel duurzaam omgaan met haar medewerkers als met onze omgeving. Daarom vaart Trainbow op een boot van Plastic Whale. Deze sloep is gemaakt van het hergebruikte plastic van 7000 petflessen. Plastic vormt een groot deel van het afval op de stations en in treinen. Tegelijkertijd gooit Trainbow tijdens het varen het net al uit naar plastic afval dat in de grachten drijft. En wie weet vissen ze nog wat leuke mensen op!

Trainbow
Trainbow is het roze netwerk van de spoorbedrijven NS en ProRail. In 2009 opgericht als roze netwerk voor medewerkers van NS en in 2018 kwamen daar de medewerkers van ProRail bij. Door managers, directie en collega’s gevraagd en ongevraagd te adviseren, dragen zij bij aan een organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn.